Paź 222019
Ciastka naturalnie słodkie

Ciastka czekoladowy-orzechowe naturalnie słodkie, bez użycia słodzideł. Szybko się je robi i są naprawdę dobre. Polecam tym, którzy unikają wszelkich słodzideł, a nie mają uczulenia na orzechy, daktyle czy kakao. 😉

Skladniki:

  • 300 g masła orzechowego np. Big Nature
  • 1,5 szkl mąki uniwersalnej Shär lub szkl ryżowej plus pół z ciecierzycy ,w tym dwie łyżki skrobi
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 2 łyżki masła Rama roślinna
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl mleka migdałowego, niesłodzonego
  • 4 łyżki kremu czekoladowo-daktylowego

Mikserem mieszamy masło z jajkami i masłem orzechowym. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy drewnianą łyżką. Będzie ciężko mieszać. Formujemy kulki, które spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach z termoobiegiem. Po wystygnięciu zdejmujemy z blachy i wkładamy do słoja lub pojemnika na ciastka. Wychodzą z tej ilości składników ok. 3 blachy.

Krem czekoladowy z daktyli u mnie na stronie

Smacznego.


Write a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *