
Burgery z okary to super odmiana w pomysłach na obiad. Przy okazji robienia tofu wykorzystujemy pozostałą okare zamiast jej wyrzucam. To jest pełnowartościowy produkt, z którego warto coś zrobić. Mój pomysł to burgery z suszonymi pomidorami. Posmakowałam ich i dodaje je do mojego menu. 😊
Składniki :
- 2 szkl okary
- Jajko
- 3 łyżki bezglutenowej bułki tartej Schar
- 4 suszone pomodory
- Sól, pieprz i słodka papryka

Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z pozostałymi składnikami i doprawiamy. Jeżeli masa jest zbyt sypka dodajemy odrobinę wody, jeżeli zbyt lepka odrobinę bułki tartej. Formujemy kotlety i je spłaszczamy. Smażymy na oleju rzepakowy ok. 3 minuty z każdej strony. Odsączamy na ręczniku kuchennym.
Smacznego.
Reader Comments