Sty 272020
Wiśnie pod Kruszonką
Wiśnie pod Kruszonką

Deser bez cukru, można go zrobić z ulubionych owoców. Smaczny, nie wymaga dużo pracy. Super na ciepło i na chłodno. Zwykle robię w małym naczynku z owoców, które zostały niezjedzone. Dobry pomysł na resztki w lodówce. 😉 Zapraszam.

Wiśnie pod Kruszonką

Składniki :

  • ok. 100 g wiśni bez pestek
  • ok. 200 g mąki Uniwersalnej Schar
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 4 łyżki słodziwa np. fruktozy
  • jajko
  • ewentualnie 2 łyżki mleka roślinnego niesłodzonego

Wiśnie mieszamy ze skrobią i dwoma łyżkami słodziwa. Mąkę mieszamy z resztą słodziwa i jajkiem. Dodajemy ewentualnie łyżkę mleka roślinnego niesłodzonego jeżeli masa jest zbyt sypka. Układamy na wiśniach, w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 35 minut w 190 stopniach z termoobiegiem. Zostawiamy do wystygnięcia. Smacznego.


Write a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *