Lut 132020
Idealny Krem Orzechowy
Idealny Krem Orzechowy

Nic nie dzieje się bez przyczyny. Otóż robiąc czekoladę z mlekiem sojowym w proszku, stało się coś niespodziewanego, podgrzewając zabardzo olej kokosowy oddziela się od kakao i wygląda jakby się zważyło. Postanowiłam odlać olej i mieszać masę, dodając jeszcze mleka i syropu klonowego wyszedł gładki krem. Postanowiłam zmielić orzechy na gładką, lepką masę w młynku do kawy i dodałam do reszty. Zamieszałam, i tak mieszałam, i jest.. Idealny Krem Orzechowy!! No bajka!! Zapraszam

Składniki :

  • 1/2 szkl mleka sojowego w proszku
  • 1/2 szkl syropu klonowego
  • 4-5 łyżek kakao
  • 1/2 szkl zmielonych orzechów laskowych

Orzechy mielimy na gładką masę w młynku do kawy. Mieszamy z pozostałymi składnikami na gładką masę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego.


Write a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *