Mar 162020
Krakersy bez Mleka i Pszenicy
Krakersy

Krakersy to fajna przekąska. Ma charakterystyczny smak. Oczywiście sądziłam, że bez klasycznego twarogu tego smaku nie uzyskam. Oj jak się myliłam. Zapraszam.

Krakersy

Składniki :

  • 1,5 szkl mąki uniwersalnej Shär
  • 100 g margaryny Alsan-Bio lub Kasia wegańska
  • serek twarogowy (kostka z nerkowców)
  • 150 g vegangurtu Planton
  • płaska łyżeczka soli

Zagniatamy ciastko. Trzeba rozwałkować na porządaną grubość. Taką jaką chcemy mieć grubość krakersów. Wycinamy nożykiem prostokąty i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25-30 minut w 170 stopniach. Po wystygnięciu przechowujemy w pudełku lub słoiku. Smacznego.


Write a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *